ORDU / KUMRU - Divantürk Şehit İrfan Ünceli Ortaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi,öğrencilerin dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir.Bu proje kapsamında,öğrencilere Türkçemizin zenginliklerini tanıtılmakta ve onların dilimizi daha etkili bir şekilde kullanmaları için teşvik edilmektedir.

Aralık ayı içerisinde,proje kapsamında aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir:

*''Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü'' öğrencilere tanıtıldı.Sözlükte,Yunus Emre'nin şiirlerinde geçen yaklaşık 10000 kelimenin anlamı ve kökeni açıklanmaktadır.Öğrenciler,bu sözlük aracılığyla Yunus Emre'nin şiirlerinde geçen kelimeleri daha iyi anlayabileceklerini öğrendiler.

* Yunus Emre'nin şiirlerinde geçen kelimelerden okul panosu hazırlandı.

Yayın: 03.01.2024 - Güncelleme: 03.01.2024 12:03 - Görüntülenme: 30

Etiketler :